Annapurna deel 2
Door: rolandencynthia
Blijf op de hoogte en volg roland
07 Mei 2011 | Nepal, Pokhara
Het viel niet mee om de pas te bereiken, ik had flink last van de hoogte, dus was blij weer naar beneden te kunnen. Wel een goed gevoel om het gehaald te hebben! Afdalen bleek ook nog best lastig te zijn, het pad was op plaatsen flink steil, en het was erg glad door de sneeuw. Uiteindelijk kwamen we pas half 5 in Muktinath aan, waar we konden overnachten. Dit is een bedevaartsoord, mensen komen van ver om hier naar de tempel te gaan, er komen zelfs pelgrims lopend vanuit India hier naartoe, op sandalen en gekleed in rode gewaden. Wij zijn 's ochtends ook naar de tempel gegaan, het meest interessant waren toch wel alle mensen die hier waren.
Daarna een korte wandeling bergaf naar Kagbeni gemaakt. Hiervandaan hebben we een prachtige dagwandeling gemaakt, ruim 3 uur lang steil omhoog langs smalle paadjes, en dwars door landverschuivingen heen, maar wel een adembenemend uitzicht. We zijn de volgende dag verder gelopen naar Jomsom, en hebben hier gelunched in de lodge waar Jimi Hendrix en Mick Jagger hebben overnacht, ook weer gewoon gammele houten hokjes. Het waait enorm in deze vallei, en je loopt grotendeels over een weg, dus hebben we hier een gedeelte met de bus afgelegd. De weg is zo slecht, we werden enorm door elkaar geschud, en onze benen pasten lang niet tussen de stoelen, dus dit was erg oncomfortabel. We stapten uit in Tatopani, hier zijn hotsprings waar we lekker in gebadderd hebben, even bijkomen.
Vanaf hier kun je weer verder over een wandelpad. We zijn nog naar Poon Hill geweest, waar je vaak een mooie zonsopkomst kunt zien, maar helaas was het bewolkt. Het klaarde wel wat op, dus we zijn wat langer gebleven, en hebben uiteindelijk toch een heel mooi onbewolkt uitzicht gehad.
Daarna zijn we door het bos met prachtig bloeiende rodondendrons verder naar beneden gelopen, waar we de bus terug naar Pokhara hebben genomen. Op 11 april waren we terug, na 18 dagen wandelen. We hebben 167 km afgelegd.
07 Mei 2011 - 12:15
Mam:
grandioze foto's hier word je stil van!!
Genietse verder van deze prachtige reis. Liefs -
08 Mei 2011 - 11:53
Brigit:
Wat een prachtige foto's en mooie verhalen. Nog veel geluk op jullie reis!
Wij versturen deze week de papieren naar Zuid-Afrika voor onze tweede adoptie-procedure. Dan duurt het nog tussen 2 maanden en 2 jaar tot een voorstel.
Groetjes -
09 Mei 2011 - 13:15
Pa Brink Jr 2 In Spé:
Dat zijn een paar mooie plaatjes.....
Hier alles nog rustig.