Argentinie
Door: rolandencynthia
Blijf op de hoogte en volg roland
12 Februari 2012 | Argentinië, Buenos Aires
Rio Gallegos was niet veel soeps en we wilden hier sowieso niet blijven. Dus de volgende dag gelijk met de nachtbus naar Puerto Madryn, een stuk noordelijker, een stuk warmer en onderhand was het 31 december. Puerto Madryn is een populaire kustplaats met strand. Om oud en nieuw te vieren hadden we een strandtent uitgezocht voor het diner. Het buffet was niet bijzonder lekker maar het uitzicht op zee en onze tenen in het zand wel. Na 12 uur en het vuurwerk en met het reeds meegenomen flessie champagne het strand op en de start van 2012 gevierd.
We waren van plan hier een weekje te blijven. De hotelprijzen schieten hier in januari echter omhoog dus na een paar dagen pakten we ons boeltje op om te gaan kamperen op een camping vlakbij. Een behoorlijk zanderige camping maar gezellig tussen de Argentijnen. Naast het strand hier op een tour geweest naar het schiereiland Valdez. Een mooi natuurpark waar je kolonies zeeleeuwen en -olifanten kan zien. En, alsof we die nog niet genoeg hadden gezien; pinguins. Maar ze blijven leuk.
Na een weekje niet al te veel activiteit pakten we de nachtbus naar Buenos Aires. Daar aangekomen met de metro naar een hotel in de Tango wijk San Telmo. Het was zondag dus erg levendig. Gelijk de stad in, langs de antiekmarkt en over een plein met muziek en tango. Overigens wordt vooral voor touristen gedanst. Later nog naar de wijk Boca met meer tango en kleurrijke huizen. De volgende dagen de stad verkent. BA is een leuke stad om rond te wandelen met gezellige pleinen en terrassen. Na deze dagen de rugzak weer gepakt voor de boottocht naar Colonia in Uruguay. Weer een grens over en een uurtje varen.
12 Februari 2012 - 00:54
Timo:
Hey ome Roland en tante Cynthia,
Ik kan niet wachten tot het zover is... Dan ga ik jullie eindelijk in het echie zien!!!
Dikke kus!!! -
12 Februari 2012 - 10:30
Essie:
Wauw jongens, prachtig. Geniet er nog maar lekker die laatste dagen........ Hoe gaan jullie ooit weer wennen in Nederland.......????
X es -
12 Februari 2012 - 12:05
Pierre:
De tijd schiet op.......... moet ik alvast een vakantie-afkickkliniek voor jullie gaan zoeken??? -
12 Februari 2012 - 12:45
John, Anita En Anna:
Geniet nog even en koester de warmte! Hier zet de dooi in...
16 Februari 2012 - 09:07
Brigit:
Wat een mooie foto's en verhalen weer!
Klopt het dat jullie over 1 week weer in Nederland zijn? Ben benieuwd met welke vlucht jullie komen!
Groetjes en geniet nog lekker! -
16 Februari 2012 - 12:14
Marit Van Veen:
Al weer bijna een jaar om. Geniet nog even. Tot snel in dit prachtige kikkerlandje.