Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van roland cynthia - WaarBenJij.nu Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van roland cynthia - WaarBenJij.nu

Nieuw Zeeland

Door: rolandencynthia

Blijf op de hoogte en volg roland

09 Januari 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Na aankomst in Auckland gaan we op zoek naar een huurauto en kampeerspullen. Het regent gelijk al flink. We gaan op weg naar Whitianga, waar je bij laag tij op het strand je eigen hotspring kunt graven, er komt vanwege vulkanische activiteit heet water omhoog. De 'hotsprings' worden niet erg diep, en af en toe komt er een golf koud zeewater in, maar het was wel erg leuk. We hebben hier ook nog een prachtige wandeling gemaakt langs de kust naar Cathedral Cove.
We reden verder naar Waitomo, 's avonds in het donker een wandeling gemaakt door het bos, hier waren gloeiwormen te zien, allemaal lichtgevende puntjes. De dag erna maakten we de wandeling nog een keer in het licht, heel mooie omgeving. We gaan op een tubing tour door een grot heen, spectaculair. Drijvend op een rubberband over de ondergrondse rivier, springen van een watervalletje, en dobberend door de donkere grot langs een stukje vol met gloeiwormen.

In Rotorua zijn we naar een vulkanisch park geweest, ontzettend mooi, prachtige kleuren, stoom, geisers, borrelende modderpoelen. Daar in de buurt was een riviertje met een warme waterval, je kon er zwemmen. Heerlijk, alleen de badkleding stonk wel naar rotte eieren.
We waren van plan om de Tongariro crossing te doen, een lange dagwandeling door een prachtig landschap. Het was enorm slecht weer, regen, storm, en koud. Het was nog maar de vraag of de bus die ons naar het begin van de wandeling zou brengen wel zou gaan. Ik had een regenbroek gehuurd, muts gekocht, al mijn warme kleren aan, we waren op slecht weer voorbereid. We kwamen aan in de mist, na een half uurtje kwamen we daar bovenuit, strakblauwe lucht, zon, heel warm! En een prachtig zicht op de bergen, vulkanen en meren, het was geweldig.

In Wellington zijn we naar het museum geweest, en hebben we een stukje door een park gelopen, leuk uitzicht over de stad. We namen de ferry naar hat zuideiland.
We hadden een aantal nachten gekampeerd, maar ons spotgoedkope piepkleine tentje bleek absoluut niet tegen regen bestand te zijn. En aangezien we nogal veel regen hadden, hebben we die maar weer terug gebracht, we gaan nu ons geluk proberen met een iets groter tentje.

In Abel Tasman NP hebben we een watertaxi genomen langs de kust het park in. Op een mooi plekje werden we afgezet, we gingen lopend terug. Ook op deze dag enorm geluk met het weer, de hele dag zon, lekker gewandeld en van het uitzicht genoten.
In Punakaiki de pancake rocks bekeken, er waren ook blowholes, maar ondanks de sterke wind gebeurde er niet veel. Ook hier waren weer gloeiwormen, in een grot, hier zijn we 's avonds nog even naar gaan kijken.
We hebben de afgelopen tijd maar weinig in de tent geslapen, als er regen wordt voorspeld (bijna altijd) gaan we nu toch maar liever in een lodge overnachten. Wel leuke plekjes soms, we overnachten oa in een plaatsje met maar twee inwoners, met de derde inwoner op komst.
We zijn in Franz Jozef en Fox naar de gletchers gelopen, maar door de bewolking en regen is er niet veel van te zien. Het klaarde later wat op, hebben we aan de kust weer een keer in de tent geslapen, dit was zo'n mooi plekje. Het was wel heel koud 's nachts. De volgende ochtend was het helder, mooi uitzicht op de gletcher, en een wandeling langs een meer gemaakt.

Onderweg naar Wanaka bij een paar watervallen gekeken, en aan het meer bij Wanaka gekampeerd. Het waaide heel hard, maar we vonden een goed plekje in de luwte. De volgende dag reden we naar de Rob Roy gletcher, dit bleek een onverharde weg te zijn met een aantal riviertjes waar we met ons kleine autootje doorheen moesten rijden. Gelukkig ging het allemaal goed. Behalve dan met het weer, de zonnige dag sloeg om in regen en harde wind, we waren bijna terug gegaan, maar toen we eenmaal door een stuk met bos liepen, en in een andere vallei, viel het mee. Toch naar het eindpunt gegaan, bewolkt maar evengoed mooi uitzicht.
Onderweg naar Queenstown bij een heel aantal wineries gestopt om te proeven, en flessen wijn in te slaan, in goede stemming kwamen we in Queenstown aan. Korte wandeling gemaakt, en nog wat inkopen gedaan (oa thermo ondergoed, het is hartstikke koud) voor de vierdaagse trekking die we gaan doen.

De Milford track was prachtig. We begonnen met twee zonnige dagen, door 'sprookjes' bos gelopen, langs een rivier, door een vallei, langs bergen. Op de tweede dag hadden we de pas al beklommen, daarna weer terug naar de hut, het werd daardoor een lange dag, maar wat een prachtig uitzicht. De dag erna was slecht weer voorspeld, een 'severe weather warning', we mochten de hut niet verlaten zonder toestemming van de ranger. Er was 's nachts 100 mm regen gevallen, dit was iets minder dan verwacht, dus we konden verder. Het bleef maar plenzen, overal watervallen, indrukwekkend. Bovenop de pas was het niet fijn, harde wind, regen, en er was nu niets te zien. Het pad waar we langs afdaalden leek af en toe ook wel een waterval, zoveel regen. De laatste dag regende het nog een beetje, maar later klaarde het op, en na aankomst bij de Milford Sound hebben we nog een boottochtje gedaan. We konden met een Nederlands stel meerijden naar het hostel waar we onze spullen en huurauto hadden achtergelaten, en daar weer heerlijk douchen na 4 dagen.

We gingen verder naar Mt Cook, waar we naar een paar uitzichtpunten zijn gelopen. Er was een gletcher met een meer met grote stukken ijs er in, en uitzicht over de vallei, hele mooie plek. We zijn er snel heengelopen, het weer was helder en zonnig, maar sloeg in de middag weer om, we waren er gelukkig op tijd.
Akaroa is een plaatsje aan de kust, heuvels, baaien, ook hier hebben we wat gewandeld. We kampeerden op een mooi plekje aan zee, maar 's nachts begon het heel hard te waaien. De tent waaide helemaal plat, in mijn gezicht. Roland had de auto verplaatst, en de tent eraan vastgeknoopt, ik was er een beetje bang voor dat we met tent en al zouden wegwaaien, maar het ging gelukkig goed. Alleen niet zo goed geslapen!

In Christchurch een hostel opgezocht, wat nog niet meeviel, want veel hostels zijn na de aardbevingen dicht. In het centrum kon je via een afgezette route naar de kerk lopen, de hele toren is er vanaf, en er is veel schade, bizar om dit te zien. Er was 's avonds een groots optreden in het park, dit in het kader van kerst, gezellig.
We vlogen vanaf Christchurch terug naar Auckland, waar we midden in een enorme kerstparade terecht kwamen. Vanaf Christchurch vliegen we verder naar Chili.

• 08 Januari 2012 - 20:34

Nelly En Jos:

wederom een geweldig avontuur.

• 09 Januari 2012 - 10:38

Pierre:

Fantastisch weer om te lezen. De geur in Rotorua weet ik me ook nog goed te herrineren. Heet niet voor niets Stink City........

veel plezier in Zuid-Amerika, en geniet er nog even van.

• 11 Januari 2012 - 18:19

John, Anita En Anna:

Fantastisch zeg, het blijft mooi om jullie belevenissen te lezen. Groeten van ons!